FBBI

Paul van der Vliet BVBA
Home.
Acaricide (spint).
Insecticide.
Herbicide.
Fungicide.
Rodenticide.
Groeiregelaar.
Materialen.
Belgische Particulier.
Contact.
Copyright FBBI 2004-2017 ©     Alle rechten voorbehouden.     Handelsvoorwaarden  

Groene Aanslag

 

Groene aanslag op uw terrastegels, op uw muurtjes, tussen uw klinkers en op het grindpad ...

Voor veel mensen ontsiert dit hun tuin en wensen dit probleem aan te pakken.

Als de dagen donkerder en korter worden en er veel regen valt, vormen de mossen en algen een groter probleem: ze houden het water vast waardoor de algen en mossen zich beter kunnen vermeerderen én ze zorgen voor een glad oppervlak waar zich glijpartijen kunnen voordoen.

Een hardnekkig en veelvoorkomend probleem, maar hoe kom je er vanaf?


Groene aanslag komt voor op vochtige plekken waar de zon weinig schijnt. Terrastegels, klinkers, grind en muren die in de schaduw liggen, hebben al snel een groene gloed te pakken. De beste aanpak is de omstan-digheden te doorbreken die mos en algen veroorzaken, waardoor het opkomende onkruid minder kans krijgt. Kijk bijvoorbeeld of u de afwatering kunt verbeteren door het terras iets op te hogen of aflopend te maken. In een dicht begroeide tuin kan snoeien ook een goede oplossing zijn. Waar veel zonlicht op de bestrating valt, zal deze sneller drogen en zal de aanslag snel verdwijnen.

 

Een veel gebruikte methode is het regelmatig vegen en schrobben van de groene oppervlakken. Hierdoor zullen mossen en algen zich niet thuis voelen en verdwijnen.
Dit is een zwaar karwei, en u zult het vegen en schrobben moeten blijven herhalen want zolang de omstandigheden niet veranderen blijven de algen en mossen nadien terugkomen.
 

Het alternatief is dat u de oppervlakken bespuit met een product en dit laat inwerken. Door de werkzame stoffen in het product wordt de groei van de algen en mossen afgebroken. Als u een product wenst te gebruiken dat zorgt voor de afbraak van de algen en mossen kan ik u wijzen op enkele van onze producten: