Home.
Acaricide (spint).
Insecticide.
Herbicide.
Fungicide.
Rodenticide.
Groeiregelaar.
Materialen.
Belgische Particulier.
Contact.
Copyright FBBI 2004-2017 ©     Alle rechten voorbehouden.     Handelsvoorwaarden
FBBI

Paul van der Vliet BVBA
25/11/2015:  Fytolicentie verplicht vanaf vandaag, 25 november 2015

Vanaf vandaag, 25 november, moet u als professionele gebruiker, verdeler of voorlichter van gewasbeschermingsmiddelen een fytolicentie hebben. De tweejarige overgangsperiode met gunstmaatregelen is definitief afgelopen. Sinds 2013 heeft de FOD Volksgezondheid al 70.000 fytolicenties toegekend.

De fytolicentie is een kenniscertificaat dat zes jaar geldt. U hebt een fytolicentie nodig als u:
* gewasbeschermingsmiddelen voor professioneel gebruik of toevoegingsstoffen wil aankopen, opslaan of gebruiken in het kader uw beroepsactiviteiten;
* voorlichting over gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsmiddelen voor professioneel én particulier gebruik wilt geven;
deze producten wilt verdelen of verkopen.

Om uw fytolicentie te krijgen of te verlengen, moet u een opleiding over verantwoord en duurzaam gebruik van gewasbeschermingsmiddelen volgen. De bedoeling is dat u op de hoogte blijft van nieuwe evoluties in het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Zo kunt u meehelpen om de risico’s van deze producten voor mens, dier en leefmilieu zoveel mogelijk te beperken.

Minister van Landbouw Willy Borsus verklaarde het volgende: “Deze nieuwe vereisten gaan in de richting van een grotere voorzichtigheid in de gebruikspraktijken van pesticiden: zij zijn positief voor alle gebruikers, ook amateurs, die voordeel zullen halen uit de professionalisering van de verkoop van deze producten omdat zij beter geïnformeerd zullen worden door de verkopers. De professionele gebruikers zullen ook op permanente basis beter geïnformeerd worden over de risico’s van en de beschermingsmaatregelen voor pesticiden.”

Een fytolicentie aanvragen of uw gegevens als houder raadplegen, kan rechtstreeks via fytolicentie.be. Om u aan te melden hebt u uw elektronische identiteitskaart (eID), uw pincode en een kaartlezer nodig. Bezoek de site voor meer informatie.

Nog een vraag?
Contact center van de FOD volksgezondheid (02 524 97 97) of fytolicentie@gezondheid.belgie.be.
Nieuws
LAATSTE NIEUWS

26/01/2017:
Intrekking van de toelating van Duplosan DP-P

30/11/2016:
Intrekking van de toelatingen van producten op basis van glyfosaat die POE-tallowamine bevatten

03/11/2016:
Vrijwillige intrekking van de toelating van Legacy 500 SC

10/10/2016:
Intrekking van de toelating van Okapi Garden

06/10/2016:
Intrekking van de toelating van Vertimec in een aantal teelten

11/08/2016:
Striktere voorwaarden voor de EU- goedkeuring van glyfosaat

25/11/2015:
Fytolicentie voor professionele gebruiker