Gebruik biociden en bestrijdingsmiddelen veilig.

Lees vóór gebruik eerst het volledige etiket én de productinformatie
Home.
Acaricide (spint).
Insecticide.
Herbicide.
Fungicide.
Rodenticide.
Groeiregelaar.
Materialen.
Belgische Particulier.
Contact.
FBBI

   Nagelsberg BVBA
Solfac EW 050
SOLFAC EW 050
Toelatingsnummer: 6886/B
Samenstelling: 50 g/l cyfluthrin
Insecticide (Biocide)
EW (Emulsie, olie in water)
Klasse: Niet geklasseerd - Biocide
Inhoud: 1 liter

Copyright FBBI 2004-2014 ©     Alle rechten voorbehouden.     Handelsvoorwaarden

Gebruik en Toepassingen:
Met zodanige apparatuur gebruiken dat het middel onder lage druk en met grove druppel wordt toegepast en met dien verstande dat tijdens de behandeling geen mensen en huisdieren, noch onverpakte voedingsmiddelen in de ruimte aanwezig mogen zijn en onverpakte grondstoffen voor de voedingsmiddelen- en veevoederindustrie moeten zijn afgedekt.
 

Het middel kan worden toegepast in opslagplaatsen en bedrijfsruimten zoals fabrieken, keukens, kantoren, aan boord van schepen, in woon- en andere verblijfsruimten, alsmede in lege graansilo’s.
Het middel is werkzaam tegen kakkerlakken, bedwantsen, huiskrekels, vlooien en andere kruipende insecten, alsmede tegen vliegen.

Voor een goede werking tegen de meeste van de genoemde insecten is een zekere werkingsduur gewenst. Daarom dient men bij het schoonmaken de behandelde plaatsen zoveel mogelijk over te slaan. Controle op het effect en indien nodig herhalen van de behandeling is geboden.

Toepassen in een verdunning van 0,8% dat wil zeggen 40 ml Solfac EW 050 per 5 liter water.
Na het sluiten van de spuitapparatuur het mengsel goed schudden.
Behandel de plaatsen waar kruipende insecten zich kunnen schuilhouden en let daarbij op vochtige, warme plaatsen bijvoorbeeld achter en onder apparatuur, radiotoren, gootsteen, in naden en kieren, langs en achte plinten e.d.

Ter bestijding van vlooien en larven van tapijtkevers vooral de niet belopen gedeelten van de vloerbedekking behandelen. Als richtlijn kan gelden het gebruik van 1 liter spuitvloeistof per 20 m² vloeroppervlak.

Ter  bestrijding van vliegen die plaatsen behandelen waar ze gewoonlijk “rusten”, zoals balken, steunbalken, plafonds en rond ramen.

Ter bestrijding van o.m. graanklanders in lege opslagplaatsen dient men het middel ook toe te passen in een verdunning van 0,8% dat wil zeggen 40 ml middel in 5 liter water door behandeling van naden en kieren (schuilplaatsen) in wanden en vloeren. Deze oppervlakken behoeven na de ventilatieperiode niet te worden gereinigd.

Nooit gehele wanden behandelen.
Vóór het weer in gebruik nemen, de ruimten gedurende tenminste 2 uur grondig ventileren.
Oppervlakken waarop het middel is terecht gekomen en waarmee voedingsmiddelen direct in contact kunnen komen, dienen na de ventilatieperiode eerst grondig ge worden gereinigd.
Het middel niet toepassen op huisdieren en planten.

Het middel is giftig voor vissen, derhalve het middel zodanig toepassen dat het niet in bijv. aquaria terecht kan komen. Aquaria dienen te worden afgedekt, luchtpompje afzetten.

Solfac EW 050 is uitsluitend toegelaten ter bestrijding van kruipende insecten en vliegen in opslag-, verblijfs- en bedrijfsruimten voor pleksgewijze behandeling van naden en kieren en oppervlakken op plaatsen waar kinderen met een leeftijd van 0-4 jaar niet kunnen komen.